TEST: Lexus RX300

For mye av det gode kan være praktfullt. Derfor er listen over ekstrautstyr kort på Lexus RX300 - grunnen er naturligvis at alt er standard.

Publisert

En Lexus RX300 er ikke den billigste bilen i gata. Slett ikke. For med en utsalgspris på 799.000 kroner skal du ha noen år i arbeidslivet på nakken før du kan signere kontrakten og fortsatt sove godt om natten.

Men for de snaue 800.000 kronene får du en bil så komplett utstyrt at det eneste du kan velge fra listen over ekstrautstyr er navigasjonssystem og elektrisk drevet soltak. Resten er standard ...

Luksus Lexus

Og at Lexus RX300 er en luksusbil kan ingen bestride. De skinnkledde setene, trevirket i interiøret og utstyrsnivået sender klare signaler om at Lexus RX300 henvender seg til de av oss som ikke tar til takke med en ordinær SUV.

For med RX300 skal Lexus konkurrere mot storheter som BMW, med X5, og Mercedes-Benz M-klasse.

Ting å lære

Luksusen til tross, Lexus har fortsatt ting å lære. For hvorfor skjønner ikke Lexus at halvblank plast, med bokstaver og tall i nær sagt alle regnbuens farger ikke passer inn i et miljø hvor tre og skinn dominerer?

Heller ikke er vi imponert over "kassen" som har blitt plassert mellom forsetene. God plass, javel - men finishen er ikke en bil til snaue 800.000 kroner verdig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer