TEST: Liten og kul sjarmør

Citroën mener alvor med nye DS3 som sikter mot premium-småbilene.

Designen vekker oppsikt og har både egenart og snert Foto: Cato Steinsvåg
Designen vekker oppsikt og har både egenart og snert Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DS er en betegnelse som vekker minner og nostalgi hos mange Citroën-fans. I moderne fortstand står de to bokstavene ikke for en stor luksusmodell, men skal etter hvert navngi en hel familie med biler i forskjellige klasser. Foreløpig har bare en av disse kommet på markedet og det er DS3.

DS3 er den snobbete broren til nye C3, men DS3 koster faktisk omtrent det samme som den mer ordinære småbilen C3. DS3 kommer da imidlertid bare med 3 dører. Vi kjørte den minste dieselmotoren, en 1,6-liter med 92 hestekrefter og denne starter på 202.000 kroner med det midterste utstyrsnivået.

Test av nye C3.

Design

DS3 har en ganske så spenstig og sportslig design. Den vekker oppsikt på veien og har flere morsomme detaljer, som de vertikale rekkene med LED-lys i fronten og taket som kan velges i en annen farge enn bilen for øvrig. Selv om assosiasjonene for mange trekkes i retning av Mini, har DS3 definitivt særpreg og egenart.

Også innvendig virker DS3 forseggjort. De lakkerte dashbordpanelene og den generelt gode kvalitetsfølelsen gir et påkostet inntrykk.

Morsom

Etter å ha registrert designen og tatt fatt på kjøringen, kan man heldigvis konstatere at det ikke bare er innpakning som er spesiell. DS3 er nemlig en meget trivelig bil å ratte. Kjøreegenskapene er overraskende spenstige, og det er ikke alt for mange småbiler som slår denne på kjøreglede. Så morsom som Mini er den ikke, men det hadde vi heller ikke forventet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer