TEST: Lykkebilen Alfa 159 Sportwagon 150 hk diesel

Vi blir ikke lei Alfa 159 Sportwagon. Kanskje ikke den beste i sin klasse på alle punkter, men en bil som kan få smilet fram hos enhver bileier uansett hvor grå dagen ellers er. Denne gang har vi kjørt den med 1,9-literen med 150 dieselhester. Les testen her.

Publisert
Sist oppdatert

"Det var en drivende mørkvåt høstmorgen. Vi hadde sovet dårlig. Skulle i et vanskelig møte. Bekymret for renteøkningen. Og likevel - ute på parkeringsplassen sank skuldrene. Brystet hevet seg. Et glis begynte å spire i munnvikene."

Det er ikke veldig mange familiebiler under en halv mill som har en slik effekt på en kritisk biljournalist. Alfa 159 er en av dem. Linjene. Førermiljøet. Kjøreegenskapene. Nesten uavhengig av motorutgave.

SW = Sportwagon = Stasjonsvogn

Vi har tidligere gitt Alfa 159 ganske grundig omtale, både som sedan og stasjonsvogn. Så la oss rekapitulere litt først. Det er allerede over halvannet år siden sedanversjonen av 159 ble vist på Geneve-messen, det vil si mars 2005. I juli i fjor kunne vi kjøre sedanutgaven på lanseringen i Tyskland, og du finner nå sedanen i testarkivet vårt med både bensin- og dieselmotorer. Men i stasjonsvognlandet Norge, var det selvsagt Sportwagon-utgaven vi ventet aller mest på, en bil vi hadde glede av å dra til Italia for å prøvekjøre i februar i år.

Utfordrer tyskerne

Alfa 159 SW, som vi lettet konstatere var like bra som sedanen, kom i salg i Norge i sommer. Av de 109 solgte 159ene hittil i år (pluss 10 bruktimporterte), sedan og stasjonsvogn slått sammen, er for øvrig dieselandelen rundt 75 prosent. Vi har allerede rukket å teste bilen i 120-hestersutgaven. I likhet med samtlige tester av Alfa-utgavene, avdekket den en usedvanlig lekker bil, dessverre litt tung, men med kjøreegenskaper som matcher Audi og BMW, med et rommelig miljø i forsetene, men med noe begrenset plass i bakseter og bagasjerom. (I offisiell Alfa-policy er at det kun er A4 og 3-serie som betraktes som konkurrenter, men i vårt avsnitt om konklusjon og konkurrenter finner du også ganske mange andre alternativer listet opp)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer