TEST: Mazda 2

Det er kun fargen som står igjen som mulige valg hvis du først har bestemt deg for Mazda 2.

Publisert
Sist oppdatert

Den dukker nemlig opp med kun ett motoralternativ, en 1,2-liter med 75 hestekrefter, og i en utstyrsvariant. Heldigvis er utstyrsnivået akseptabelt, blant annet er manuelt klimaanlegg på plass.

Nummer 3

I Norge er Mazda 2 den tredje bilen med Mazdas nye modellbetegnelser, et enkelt system der ett tall sier litt om størrelse og klasse. Mazda 3 er en kompaktklassebil som kom i fjor, og først ut var mellomklassebilen Mazda 6.

I Norge må vi vente helt til neste høst før flerbruksbilen Mazda 5 dukker opp. Vi tror også at supersuksessen Mazda MX-5, en liten roadster, vil dukke opp som ny modell til neste år.

Tøff klasse

Småbilklassen har fått mange fine og fleksible biler de siste årene, særlig har ideen om å bygge i høyden gjort underverker for plassforholdene. Mazda 2 er for eksempel inntil 10 centimeter høyere enn mer tradisjonelle småbiler som Volkswagen Polo og Opel Corsa.

Mazda 2 vil møte konkurranse på to områder, mot prisgunstige biler som Nissan Micra og Hyundai Getz, og mot fleksible biler som Mitsubishi Colt og Honda Jazz.

Før vi ser nærmere på konkurrentene må vi innom motor og kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer