TEST: Mazda 3 1.6 DE

Tiden er inne til å dele våre erfaringer med oppgraderte Mazda 3.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tross denne bilens brede smil - nesten et glis, så seiler Mazda for tiden i motvind her i landet, og selger langt færre av sine modeller enn de objektivt sett hadde fortjent. Nå om dagen går det enda tråere enn i fjor og det store problemområdet er åpenbart forhandlernettverket samt forholdet dets til importøren.

Godt rykte, men...

Det faktum at merket fortsatt ikke har hengt seg på trenden som har gjort Norgesgaranti på fem år til standarden hjelper heller ikke, og det til tross for et image som noen av de mest driftssikre bilene du kan kjøpe. Ingen av merkets to bestselgende biler har dermed nådd topp 30-listen hittil i år. Det er nylig oppgraderte Mazda 6 som leder an etter to måneders salg med 121 solgte biler, mens Mazda 3 - som ledet på samme tid i fjor - kun har fått registrert 47 nye eksemplarer.

"Hva er kvalitet?"

Mazda 3 er, sammen med Honda Civic, den bilen som har den mest slående designen i C-segmentet (eller "Golf-klassen", som det er bedre kjent som). Men mens Hondaen går for en futuristisk, "spacy" stil er Mazdaen resolutt sporty og dynamisk. Felles for dem er for øvrig at de mangler noe av den kvalitetsfølelsen som blir stadig mer utbredt i klassen. Felles for dem er også at de bygges av produsenter som er kjent for å lage noen av de mest driftssikre bilene på markedet. Opplevd kvalitet og erfart kvalitet går ikke alltid hånd i hånd...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer