TEST: Mazda 3

Aggressive luftinntak i en dyp frontspiler gjør at Mazda 3 ser ut som en skikklig tøffing.

Publisert
Sist oppdatert

I større grad en storebror som ble introdusert i fjor spiller Mazda 3 på sportslighet. Etter testen er det likevel størrelsen vi husker.

Størst

Mazda 3 er en rekordlang kompaktklassebil. Med sine 442 centimeter er den for eksempel over 20 centimeter lengre enn både nye Volkswagen Golf og Toyota Corolla. Dette gjelder kombiutgaven, sedanen er enda lengre – 449 centimeter. Den plasserer seg dermed midt imellom BMW 3-serie og Mercedes-Benz C-klasse. Det er ikke godt å si hva Mazdas mål med å lage en så omfangsrik bil i kompaktklassen er, men det er helt klart de mener at størrelse teller.

Størrelsen har sikkert også med innsparinger og synergieffekter å gjøre. Innen Ford-familien er det meningen at enkeltmerkene skal dele på utviklingskostnadene, og ved siden av Mazda 3 vil også Volvo S40 og Ford Focus benytte seg av samme plattform.

Enkle valg

I forbindelse med at Mazda selv skal stå for importen hit til landet fra våren av, har nåværende importør valgt å være moderat i antall varianter som tilbys. Mazda 3 dukker derfor i første omgang opp med kun ett motoralternativ, og i ett utstyrnivå. Eneste valget du kan gjøre er å velge om du vi ha sedan eller kombi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer