TEST: Mazda 5 1.8 Touring Hashiri

Det ble en positiv konklusjon da vi nylig testet den ansiktsløftede Mazda 6. Er Mazdas nyeste modell et like godt kjøp?

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal gi deg svaret i løpet av denne testen, men kan allerede nå avsløre at Mazda 5 er et hyggelig bekjentskap. En av bilens sterkeste sider er størrelsen. Mazda 5 er nemlig 450 centimeter lang, noe som betyr at den er hakket større enn klasselederne Toyota Corolla Verso (436 cm) og Volkswagen Touran (439 cm). I hvilken grad Mazda har klart å utnytte størrelsesfordelen skal vi snart komme tilbake til.

Forvirrende flora

Men først tar vi en liten gjennomgang av fleksibil-klassen som sådan. Et rush av nye modeller har nemlig ført til at det nå er vanskelig å orientere seg for den som er på jakt etter et familievennlig alternativ til den klassiske stasjonsvognen.

Minifleksibilene

For å rydde opp i forvirringen, har vi her i DinSide bestemt oss for å dele fleksibilene inn i tre undergrupper - minifleksibilene, femseterne og syvseterne. Den første gruppen, minifleksibilene, domineres først og fremst av Opel Meriva, som er rundt fire meter lang. Også Ford Fusion og Mitsubishi Space Star er typiske minifleksibiler.

Femseters fleksibiler

Den neste gruppen er femseters fleksibiler, som eksemplifiseres ved biler som Citroën Xsara Picasso, Ford Focus C-Max, Mercedes-Benz B-klasse og Volkswagen Golf Plus. Disse bilene er vanligvis mellom 420 og 430 centimeter lange og kjennetegnes som alle andre fleksibiler av smarte seteløsninger, praktiske finesser og stor takhøyde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer