TEST: Mazda 6 - utmerket alternativ

Vi ante allerede at Mazda 6 var blitt et attraktivt alternativ i mellomklassen. Nå kan vi bekrefte.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Mazda 6, annen generasjon siden forgjengeren 626 døde ut i 2003, kom på markedet i 2008. Allerede første Mazda 6 markerte en adskillig spenstigere design enn forgjengeren, og nykommeren tok den helt ut. Sjefsdesigneren, Youichi Sato, har med formgivningen av annen generasjon Mazda 6 villet utkrystallisere en rendyrket japansk design.

Ikke som alle andre

Kjører man Mazda 6, skiller man seg ut - og det er ikke bare på grunn av utseendet. Bilen er også blant de mindre solgte i mellomklassen, av en eller annen grunn. Mens Volvo V70, Toyota Avensis, VW Passat og Ford Mondeo ifølge statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikken var registrert i mellom 2.000 og 2.500 eksemplarer hver fra begynnelsen av året til tidlig i august, hadde ikke Mazda fått avsetning for mer enn 626 eksemplarer av Mazda 6. Det er en del færre enn Opel Insignia (741) men fler enn Subaru Legacy (525 eksemplarer).

Positivt inntrykk

I vår fikk allerede Mazda 6 sin midtlivs-oppdatering, som avstedkom en rekke positive forbedringer, både når det gjelder interiør og kvalitetsfølelse og på området understell og kjøreegenskaper. Vi gikk igjennom en hel del av dette da vi skrev om vårt møte med bilen under lanseringen, og vi håpet å kunne bekrefte vårt positive inntrykk med en grundigere test på norske veier. Det kan vi nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer