TEST: Mazda 6 2,3 Sport stv

Nok hestekrefter og svært velutstyrt Mazda 6 er en av de mest attraktive stasjonsvognene i mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Biler i mellomklassen med sterkere motorer enn det du vanligvis finner i business-utgavene gjør vanligvis et realt hopp i pris. Skal du ha en stasjonsvogn i denne klassen med over 160 hestekrefter er prisen vanligvis krøpet godt over 400.000 kroner.

Mazda 6 med en 2,3-liter på 166 hestekrefter koster fra 364.900 kroner, og da er det snakk om en velutstyrt modell med skinnseter, 17-tommers felger og fullt musikkanlegg. Legger du på 20.000 kroner får du også navigasjonssystem, og det er den modellen vi har testet.

Sport

Det er ikke bare 17-tommers felger som rettferdiggjør modellbetegnelsen Sport, kjøreegenskapene er blant de sportslige i klassen og også motoren legger til rette for effektiv kjøring.

De voldsomme eksosmunningene som dukker opp i under støtfangeren bak er ekstrautstyr, og det er kanskje like greit siden de må sies å være litt overdimensjonerte og at eksoslyden ble litt vel påtrengende i en bil som tross alt er ment som en familiebil.

Bra som billig

Vi har tidligere testet business-utgaven til rett under 250.000 kroner. Det er en mer moderat motorisert og utstyrt variant, men også den ga et positivt inntrykk av å være mye bil for pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer