TEST: Mazda 6 med dieselmotor

Sist gang vi testet Mazda 6, konstaterte vi at bilen er svært konkurransedyktig - vel å merke med 1,8-liters bensinmotor. Er Mazda 6 et like gunstig kjøp med dieselmotor under panseret?

Publisert
Sist oppdatert

Mazda 6 ble introdusert her i landet sommeren 2002 og ble umiddelbart en av våre favoritter. Mazda 6 kan blant annet skilte med et svært godt hjuloppheng som både produserer høy komfort og gode kjøreegenskaper. Det elegante interiøret preges av materialer med fin overflatefinish og takket være ustrakt bruk av dreiebrytere er de fleste funksjonene greie å betjene. I tillegg er bakseteløsningen blant de smarteste i klassen.

Hardere konkurranse

Mye har imidlertid skjedd siden 2002. Blant annet har både Toyota Avensis, Opel Vectra og Volkswagen Passat kommet i nye utgaver. Dermed har konkurransen i mellomklassen blitt enda tøffere. I tillegg har Mazda vært gjennom et importørbytte, noe som bidro til at det gikk nedover med salget.

Ansiktsløfting i fjor høst

I fjor høst fikk imidlertid Mazda 6 en midtlivsoppdatering, noe som har gitt bilen ny konkurransekraft. Vi ga en grundig beskrivelse av ansiktsløftingen i forrige Mazda 6-test, og nøyer oss denne gangen med å gjenta at bilen har blitt enda mer tiltalende både inn- og utvendig. I tillegg har bilen fått bedre støyisolering, noe som gir et roligere førermiljø. Disse forbedringene har sørget for at Mazda 6 nå kan skilte med en kvalitetsopplevelse som kan måle seg med de beste i klassen. Et høyt utstyrsnivå og rimelige ekstrautstyrspakker taler også i bilens favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer