TEST: Mazda 6 MPS - rå gentleman

Med sine 260 turbo-hester er Mazda 6 MPS den råeste modellen på Mazdas modellpalett. Vi falt pladask for bilen, som utfordrer verstinger fra Mitsubishi og Subaru.

Publisert
Sist oppdatert

Subaru Impreza WRX STi er en ekstraordinær bil som kan skilte med en illsint motor og kjøreegenskaper som fremkaller skrekkblandet fryd. Men den japanske verstingbilen er belemret med en stor ulempe - den er usedvanlig harry. De gullfarvede felgene, den voldsomme hekkvingen og det store luftinntaket på panseret er bare noen av bilens mindre elegante designelementer. Med et slikt utseende skremmer Impreza fra seg svært mange av dem som faktisk har økonomi til å kjøpe bilen.

Lancer Evolution IX

Mitsubishi Lancer Evolution IX fremstår i de flestes øyne som mindre harry enn Impreza. Likevel er det flere elementer ved Evo IX som trekker tankene mot 80- og tidlig 90-tall. Den som ikke er glad i oppmerksomhet blir i hvert fall pent nødt til å skru av den voldsomme vingen på bakluken.

Elegant

Men nå har altså klassen fått en ny elev - Mazda 6 MPS. Sammenlignet med de to klassekameratene fremstår MPS som den reneste aristokrat. Mange av dem som kommenterte bilen den perioden vi disponerte den betegnet den som "elegant" og "stilig", uttrykk svært få tar i sin munn når de betrakter de to konkurrentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer