TEST: Mazda B2500 - traust og smart pickup

De koster 250.000 kroner, laster ett tonn, bruker laaang tid på å nå motorveihastighet, og er populære både som arbeids- og fritidsbiler.

Publisert
Sist oppdatert

Og det er kun fem modeller å velge blant, tvillingene Mazda B2500/Ford Ranger, Mitsubishi L200, Nissan King Cab og Toyota Hilux. Og på samme måte som Mitsubishi L200 som kommer i ny versjon i mai, dukker vår testbil opp i helt ny drakt mot slutten av året.

En jobb å gjøre

Derfor er kanskje ikke Mazda B2500 den mest spennende bilen i klassen akkurat nå, men siden dette er biler som i utgangspunktet skal være slitere og ikke posørbiler er den fortsatt interessant. Den er relativt gunstig med en startpris på 246.000 kroner, og det inkluderer nødvendigheter som ABS-bremser - noe som er ekstrautstyr på L200 og King Cab.

Praktiske dører

Varebilutgaven av Mazda B2500 har skilleveggen plassert rett bak førersetene. Det er en ulempe hvis en ønsker å få tak i jakken sin under kjøring, men gjør det også lettere å trygt stable bagasje inne i bilen. Tilgangen til plassen bak førersetene er god på grunn av en sidedør som er hengslet i bakkant, og du slipper å løfte tunge ting over et mer eller mindre nedfelt førersete.

Bak de fine dørene skjuler det seg et litt gammelmodig interiør, og komforten er moderat. Setene har kort sittepute, og det er for eksempel kun varme i setet på førersiden. Det mangler også komfortdetaljer som fjernsyring av sentrallåsen, men elektrisk justering av sidespeil og elektriske vinduer er på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer