TEST: Mazda MPV -- fleksibel og familievennlig

Selv om Mazda er (foreløpig) sistemann ut på markedet med en flerbruksbil, representerer Mazda MPV på ingen måte en revolusjon. Likevel -- dette er en bil med kvaliteter!

Publisert

Førsteinntrykket av bilen er kanskje ikke det beste. Vår testbil var grå utvendig -- og like grå innvendig. Men designet (selv om det sikkert er delte meninger om det også) er svært stilrent, enkelt -- og etter vår mening lekkert og aggressivt.

Også førermiljøet kan betegnes på denne måten, selv om det første som møter deg er store, grå plastflater. Men finishen er upåklagelig, og titter du nærmere etter finner du nettopp de smarte rommene og gode plassløsningene en slik bil skal by på. Vi vil faktisk gå så langt som å si at dette pr. dags dato er det mest vellykede designet på en Mazda-modell som fortsatt er i produksjon.

Møter sterk kamp

Det er en utfordring å komme inn på et marked der det på forhånd finnes sterke og godt etablerte aktører. Mazda MPV skal krongle seg inn på et marked som i Norge domineres av biler som Chrysler Voyager, Citroën Evasion/Peugeot 806, Ford Galaxy/VW Sharan/Seat Alhambra samt nye Mitsubishi Space Wagon som har lagt på seg såpass i ny modell at den har blitt en verdig utfordrer i flerbruksbilklassen.

Synd for norske bilkjøpere at originalen alle disse bilene er en kopi av (i mer eller mindre grad) ikke finnes på det norske marked. Bilen vi tenker på er Renault Espace, som i lang tid har satt standarden hva gjelder plassutnyttelse i slike biler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer