TEST: Mazda MX-5 generasjon 4

Terningkast seks! Nye generasjon Mazda MX5 har finslipt de fleste av forgjengerens gode egenskaper.

NYTT OPPSYN: Fjerde generasjon Mazda MX-5 har et skarpere og noe mer aggressivt uttrykk enn forgjengeren, i tråd med Mazdas rådende Kodo-designfilosofi. Ingen tilbyr mer kjøreglede for pengene: For 294.000 kroner får du en velutstyrt roadster med helt grei motorisering. Foto: KNUT MOBERG
NYTT OPPSYN: Fjerde generasjon Mazda MX-5 har et skarpere og noe mer aggressivt uttrykk enn forgjengeren, i tråd med Mazdas rådende Kodo-designfilosofi. Ingen tilbyr mer kjøreglede for pengene: For 294.000 kroner får du en velutstyrt roadster med helt grei motorisering. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha fått en førpremière på den nye MX5-modellen på fantastiske kjøreveier nord for Nice i Sør-Frankrike, er det ingen tvil om at dette har blitt en innertier.

Verdens mest solgte

Roadsteren fra Mazda, som faktisk er verdens mest solgte gjennom tidene i sin kategori, har solgt i en underkant av en million eksemplarer siden første generasjon ble lansert i 1988.

For det var nok av skeptikere som tvilte på levedyktigheten til det japanske konseptet, men de kritiske røstene stilnet raskt hen og en stadig økende entusiastskare verden over gjorde etterhvert alle dystre spådommer til skamme.

Smart takløsning

Mazda MX-5 er nå altså kommet til sin fjerde generasjon - i enkelte markeder er den kjent under navnet Miata. Vi var heldige med været og kunne kjøre bilen slik den skal kjøres - med kalesjen nede.

Kalesjen har forresten blitt forbløffende enkel å håndtere. Med én hånd kan føreren heve eller senke taket - til og med i (lav) hastighet ved å trykke på en tast, trekke taket fremover eller bakover og feste det ved å dytte det på plass, og en festekrok klikker seg på plass av seg selv. Det tar maksimalt fem sekunder og er den enkleste anordningen av denne typen vi noensinne har prøvd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer