TEST: MB Vaneo 1.7 CDI Family

Mercedes-Benz har utvidet sin modellpalett nok en gang. Denne gangen er det fleksibilklassen som skal erobres.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz Vaneo er bygget på samme plattform som A-klasse, men er 68 centimeter lengre og 28 centimeter høyere enn lillebror. Selv om Vaneo er en større bil enn A-klasse, har de to bilene mange likhetstrekk. For eksempel har også Vaneo en svært skrå front og en brå avslutning.

Som i A-klasse er også Vaneo-hjulene plassert langt ut i bilens hjørner, noe som gir korte overheng både foran og bak og som gir god plassutnyttelse. Denne hjulplasseringen resulterer i en lang akselavstand - hele 290 centimeter. Det betyr at Vaneo faktisk har 5 centimeter lengre akselavstand enn en E-klasse.

A-klasse med kvalitetsfølelse

Mange hevet øyenbrynene da Mercedes-Benz i 1998 introduserte A-klasse. Bilen var både liten og billig, noe som var helt nytt i Mercedes-sammenheng. I tillegg kom den famøse elg-testen, og mye tydet på at Mercedes-Benz denne gangen hadde gjort et strategisk feiltrinn.

Men folk glemmer raskt, og i dag er den lille A-klassen et akseptert medlem av Mercedes-familien. Vi ga A-klasse mange godord da vi testet den forlengede versjonen for et snaut år siden. Bilen byr blant annet på et moderne og elegant interiør og en kvalitetsfølelse som etter vårt syn gjør bilen verdig til å bære Mercedes-stjerne i grillen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer