TEST: Mer praktisk Audi A1

Audi A1 har fått to ekstra dører, og kundegruppen vokser.

Sportback-versjonen av A1 er like lang som vanlige A1, men en smule bredere og høyere Foto: Cato Steinsvåg
Sportback-versjonen av A1 er like lang som vanlige A1, men en smule bredere og høyere Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To nye dører på en liten bil virker kanskje ikke som årets viktigste nyhet, men Audi velger uansett å tilby potensielle A1-kunder et litt mer praktisk alternativ i form av A1 Sportback. Og skal vi tro Audi selv vil det ha betydning for salget. De forventer nemlig at det vil selges omlag tre ganger så mange Sportback'er sammenlignet med A1 med bare tre dører.

A1 Sportback er altså ikke en betydningsløs bil i et land hvor kundene er opptatt av plass og fleksibilitet. Riktignok er ikke A1 Sportback noe lengre enn A1 med tre dører, begge måler 395 centimeter, men den har blitt noen millimeter høyere og bredere.

Her er vår prøvekjøring av vanlige A1 med tre dører.

Mer anvendelig

Viktigst er det likevel at den har blitt vesentlig mer anvendelig for de som ofte bruker baksetene, enten til folk eller bagasje. Det er unektelig litt enklere å åpne en dør på den vanlige måten enn å måte presse seg inn bak et av forsetene gjennom fordørene.

Bedre takhøyde

Det poenget er nok i seg selv viktigere enn at også takhøyden i baksetet er blitt 11 millimeter høyere. Baksetet egner seg uansett best for barn eller ikke spesielt store voksne bak tilsvarende personer foran. En person på om lag 175 centimeter sitter eksempelvis brukbart bak seg selv, men omtrent der går også smertegrensen for komfortabel transport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer