TEST: Mercedes-AMG C63S

Denne er kanskje for tøff for mange.

ALT ANNERLEDES: Den ser ut som en vanlig C-klasse, men alt fra dører og fremover er egendesignet. Panseret har kraftigere luting, grillen er lavere og har egen design, fronten er lengre på grunn av motoren, luftinntakene er optimalisert for mer luft og downforce og skjermene foran er bredere. Foto: AMG
ALT ANNERLEDES: Den ser ut som en vanlig C-klasse, men alt fra dører og fremover er egendesignet. Panseret har kraftigere luting, grillen er lavere og har egen design, fronten er lengre på grunn av motoren, luftinntakene er optimalisert for mer luft og downforce og skjermene foran er bredere. Foto: AMG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes AMB C63S er så tailhappy at du bør la være å slå av ESP-knappen. Den er akkurat like farlig som den høres ut: Den brummer sint på tomgang og snerrer når du rører gassen.

Vi avslører det med en gang. Dette er en latterkule av en bil, men den slår deg i trynet hvis du byr opp til bank.

Du føler deg som en verdensmester

En vannvittig motor som gjør det den kan for å vri drivverket i filler. En girkasse som banker inn girene så det går sjokkbølger gjennom karosseriet. En herlig styring som formidler alt og lar deg plassere bilen akkurat der du vil.

Et chassis og ESP-system som får deg til å føle deg som en verdensmester langs hver en veistrekning og til slutt en avansert diff som sørger for å få mest mulig av kreftene i bakken.

Stakkars de 265 millimeter smale bakhjulene som får oppgaven å få bilen fremover. Dekkene må du regne med å bytte ofte.

Vellykket pakke

Kombinasjonen vi akkurat har ramset opp har skylda for at dette er en lykkepille på hjul. Denne bilen har ALT og har evnen til å formidle det gjennom alle våre sanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer