TEST: Mercedes-Benz A170

Forrige A-klasse var en spennende ide, den nye generasjonen tar ideen mye nærmere mål.

Publisert
Sist oppdatert

Nye A-klasse tilbyr fleksibilitet og komfort på en måte som ingen andre i klassen klarer, og det til tross for at den er mye kortere enn konkurrentene. Det er modig av Mercedes-Benz å lage en bil som er kortere enn Polo, og som har høyere pris enn Golf – da skal en del andre kvaliteter til for å overbevise oss og kundene.

Kompaktklasse?

A-klasse er etter lengden å dømme en småbil, bredden og akselavstanden sier klart kompaktklasse mens høyden flørter med fleksebilene. I tillegg er bagasjerommet på størrelse med biler i mellomklassen, og forseteplassen er romslig selv for lange personer.

Det er særlig akselavstanden og bredden som gjør oss trygge på at A-klasse har noe i kompaktklassen å gjøre, og vi ser på biler som Volkswagen Golf, Audi A3 og BMW 1-serie som naturlige konkurrenter. Disse ligger også i samme prisområde som A-klasse.

Kopiert

Utgående A-klasse hadde designelementer som etter hvert dukket hos andre produsenter, særlig løsningen for sidevinduprofilen har ofte dukket opp hos andre produsenter. Også den nye A-klassen vil nok påvirke andre produsenters løsning på avslutning av sidevinduene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer