TEST: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Skuffer på det viktigste.

BEST I BYEN: Det bør ikke komme som noen bombe at den egner seg best til småkjøring. Med ekstra ladeboks hjemme, blir den fleksibel. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
BEST I BYEN: Det bør ikke komme som noen bombe at den egner seg best til småkjøring. Med ekstra ladeboks hjemme, blir den fleksibel. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den byr på stort bagasjerom, ok plass og Mercedes-luksusomgivelser, men den skuffer på det viktigste området.

Frem til nå har Mercedes bare hatt superelbilen SLS tilgjengelig for stikkontakten. En bil utilgjengelig for de fleste pendlere med prislappen på 3,3 millioner kroner.

Nå er B-klasse her og med en startpris på 272.000 kroner, blir den først og fremst en konkurrent til Volkswagen e-Golf, som koster fra 255.000 kroner.

Startprisen kan du glemme, for mye av det du vil ha koster ekstra. Vår testbil kostet 345.000, og selv da mangler du for eksempel ladeboksen som lader bilen på tre timer. Den monteres av elektriker og kommer på 20.000 kroner inkludert montering, men kjekk å ha dersom du skal bruke bilen når du selv vil.

Alle faktaene om om Mercedes B Electric Drive fra lanseringen

Ankepunktet for noen er at den ikke kan hurtiglades. Vanligvis planlegger de fleste kjøringen såpass at det uansett ikke burde være noe problem i det daglige.

Utsyr koster

Skal du ha så mye som et multifunksjonsratt og litt krom innvendig, må du opp på utstyrsnivå. Vi kjører utstyrsvarianten Electric Art. Den kjennetegnes med sin perlemorhvite farge med blå detaljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer