TEST: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Her er det mye bra. Og prisen er hyggeligere enn forventet: Fra 272.000 kroner.

STERK UTFORDRER: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive er sterkere enn de fleste konkurrentene på en rekke områder, og at bilen ikke kan benytte hurtiglader er ifølge importøren et problem for et lite mindretall av kundene, skal man tro ferske undersøkelser som er gjennomført. Foto: KNUT MOBERG
STERK UTFORDRER: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive er sterkere enn de fleste konkurrentene på en rekke områder, og at bilen ikke kan benytte hurtiglader er ifølge importøren et problem for et lite mindretall av kundene, skal man tro ferske undersøkelser som er gjennomført. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Annen generasjon Mercedes B-klasse ble lansert for tre år siden og kommer nå i en oppdatert utgave. Den versjonen det knyttet seg mest spenning til for oss nordmenn var naturligvis elbil-varianten, Electric Drive, med elektrisk drivlinje levert av Tesla.

Vi har nå hatt anledning til å prøvekjøre den og konstaterer at den kommer med noen fordeler, men også et par ulemper.

Tilleggsvariant

Og hva er det så Mercedes gjør motsatt av BMW? I og for seg det samme som Volkswagen har gjort med både e-up! og e-Golf: Tatt utgangspunkt i en eksisterende modellrekke og lagt til en elbilvariant.

BMW i3 på sin side, er utviklet etter en helt egen produksjonsmodell. Som et helhetlig klimavennlig konsept for fremtidig, bærekraftig mobilitet som går fra produksjon til resirkulering..

Mercedes, derimot, satser på kontinuerlig forbedring. B-klasse Electric Drive er en elektrisk versjon av B-klasse som kompletterer den øvrige produktlinjen. Vi kjørte også denne, som nå har fått en "midtlivs-oppgradering". Dette kommer vi tilbake til i en egen artikkel. Vår testkjøring fra lanseringen av dagens B-klasse kan du lese om her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer