TEST: Mercedes-Benz C 320 - S-klasse i miniformat

Mercedes-Benz har sin egen strategi hva gjelder utvikling av biler. De bryr seg ikke så mye om hva andre tenker og gjør. Et bevis på dette er C 320. Den har finish, utstråling og prislapp som får konkurrentene til å blekne.

Publisert

Mercedes-Benz har virkelig over gått seg selv denne gangen. E-klasse og S-klasse er fine biler, men den nye C-klassen er virkelig noe for seg selv. Den er vakker, og den virker til og med mye større enn den egentlig er.

Den gamle C-klassen var et stort fremskritt da den overtok for slageren 190. Fremgangen er mye større nå. Modellen henvender seg i sterkere grad til et enda yngre publikum enn tidligere, og det er helt tydelig at det også er det fabrikken vil. Vi tror da i den sammenheng at det er rik ungdom Mercedes-Benz sikter etter i Norge. Vår test bil kostet nemlig en hel del.

For som vanlig så koster det

Billigste utgave av C-klassen (C180) koster 339.900 i standard utførelse. C 320 koster hele 656.200 kroner ribbet for ekstrautstyr. Vår test bil var en såkalt Avantgarde som er en sportslig utgave av C-klassen. Her er det blant annet et stivere understell, 16 tommer felger og flere detaljer i krom og i bilens farge. Vi hadde selvfølgelig også skinnseter, elektrisk soltak og flere andre praktiske detaljer. Nederst på lista står det 763.000 norske kroner.

Vi har kjørt og kjørt og blitt oppriktig glad i den lille Mercedesen, og det var vondt å skille seg fra denne herlige bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer