TEST: Mercedes-Benz CLA 250 4Matic

Sedan eller ikke: Det er noe uvanlig ungdommelig over Mercedes CLA.

Vi synes designen av førermiljøet er noe mindre vellykket enn bilens eksteriør - særlig hva angår luftedyser og skjermplassering, men kvalitetsopplevelsen er upåklagelig - dette er solid premium. Foto: KNUT MOBERG
Vi synes designen av førermiljøet er noe mindre vellykket enn bilens eksteriør - særlig hva angår luftedyser og skjermplassering, men kvalitetsopplevelsen er upåklagelig - dette er solid premium. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz er i ferd med å endre image. De vil tidligere tiders "gubbe-stempel" til livs og mye tyder på at de er i ferd med å lykkes med det.

Således er den spenstig designede A-klassen merkets mest solgte modell. Og de såkalte "spin-offs", først "kupé-sedanen" CLA, deretter crossoveren GLA, som vi nylig prøvekjørte, viser de samme ungdommelige taktene.

Til og med høyere opp i modellrekken gjør denne tendensen seg nå gjeldende, noe vi nylig konstaterte da vi kjørte den helt nye Mercedes C-klasse.

4x4 og automat

Testbilen denne gangen er den sprekeste av CLA-versjonene med unntak av CLA 45 AMG. Det dreier seg om CLA 250 4Matic Sport, som 4Matic-benevnelsen indikerer er utstyrt med firehjulsdrift. CLA 250 leveres utelukkende med girkassen 7G-DCT, en dobbelkløtsj-automat som er Mercedes' svar på Volkswagen-konsernets DSG-girkasse.

Mer om de tekniske data lenger ned og i egen tabell, først må vi forklare litt mer om hva slags bil dette egentlig er. Altså CLA, uansett drivlinje.

Design-innsats

Som vi alt har nevnt er hensikten fra Mercedes' side å forynge merkevaren. Veien dit går gjennom moderne design med sporty preg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer