TEST: Mercedes-Benz E 240

Vi ga nye E-klasse skamros da vi testet E 220 CDI i april. Nå har vi testet bilen med bensinmotor og vår konklusjon står fast - nye E-klasse er blant verdens absolutt beste biler.

Publisert
Sist oppdatert

I månedsskiftet november/desember vil nye E-klasse bli tilgjengelig med en 1,8 liter stor kompressor-motor. Denne vil få navnet E 200 Kompressor og vil koste omlag 500.000 kroner. Men inntil denne motoren er på plass, er E 240, som koster 594.000 kroner, den rimeligste varianten med bensinmotor.

Fint skyv

Navnet E 240 er egentlig et misvisende navn. Under panseret finner vi nemlig en V6-motor med 2,6 liter slagvolum. Denne utvikler 177 hestekrefter og yter 240 Nm ved 4.500 o/min.

Motoren gjør etter vårt syn en svært god jobb. Til tross for at E 240 veier nesten 1,6 tonn og er utrustet med automatgir, gjøres øvelsen 0-100 unna på respektable 9,3 sekunder. Motoren leverer med andre ord et fint skyv, spesielt gjennom de tre første girene. Dette, kombinert med en svært rask og effektiv girkasse, sørger for at man alltid har kraft tilgjengelig for akselerasjon og forbikjøringer.

Sterk

Drivkilden produserer et klassisk effektregister, i den forstand at effekten er nært knyttet til turtallet. Det betyr imidlertid ikke at den er slapp ved lave turtall. Den kultiverte V6-motoren har slagvolum nok til at kraften er tilstede relativt tidlig. Dermed slipper girkassen å jobbe altfor hardt når lasten er tung og motbakkene lange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer