TEST: Mercedes-Benz E 320T+ 4MATIC

Mercedes-Benz kan komfort, og i Norge kan du knapt kjøre året rundt i en mer komfortabel stasjonsvogn enn E 320T+ 4MATIC.

Publisert
Sist oppdatert

Firehjulsdriften i E-klasse er av typen som ikke gjør alt for mye av seg, den bare er der når du trenger den. 0,04 l/mil i økt forbruk og 10 centimeter økt svingradius er på langt nær ulemper store nok til å velge 4MATIC bort. Eneste vektige argument for å tenke seg om to ganger er prisforskjellen på 35.000 kroner.

Fortsetter

Det er skrevet mye positivt om komforten i nye E-klasse. Denne gang kjørte vi med luftfjæring, og komforten er om mulig enda mer udiskutabelt i klassetoppen, og E-klasse er det resten av gjengen må måle seg mot når komforten står på dagsorden. En fordel med luftfjæringen er at du kan velge forskjellige demperinnstillinger, og det hjelper klart på de sportslige kjøreegenskapene.

Kjøling i ryggen

Testbilen kom med ekstrautstyr det er verdt å nevne spesielt, kjølevifter i forsetene og avstandsradar. Dette er utstyr som man på ingen måte er avhengig av for å overleve i trafikken i dag, men som du fort venner deg til og tror du ikke skal klare deg uten.

Kjøleviftene i det perforerte setet stjeler riktignok litt benplass i baksetet, men på en varm sommerdag er det ikke i våre tanker. Rett nok lurer vi litt på om det er den gode kapasiteten i klimaanlegget som får oss til å oppleve denne bilen som det beste stedet å være en varm sommerdag. Et svalt sete i sommervarmen er luksus, kanskje unødvendig luksus, men vi satt stor pris på det under testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer