TEST: Mercedes-Benz GLC Coupé

Nå matcher Mercedes omsider BMW med to SUV-kupéer i modellrekken. Vi har testet tre versjoner av nye Mercedes-Benz GLC Coupé.

FJELLGEIT OM MAN VIL: Vi tok oss den frihet å kjøre GLC Coupé litt utenfor den striglede ruten tyskerne hadde satt opp for oss. Slik fant vi ut at den har visse offroad-egenskaper tross sin posisjonering som urban show-off-SUC (Sports Utility Coupé). Foto: KNUT MOBERG
FJELLGEIT OM MAN VIL: Vi tok oss den frihet å kjøre GLC Coupé litt utenfor den striglede ruten tyskerne hadde satt opp for oss. Slik fant vi ut at den har visse offroad-egenskaper tross sin posisjonering som urban show-off-SUC (Sports Utility Coupé). Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et år siden kjørte vi Mercedes-Benz GLC, og den har hittil vært å få kun i klassisk SUV-utførelse - deriblant som ladbar hybrid, GLC 350 e.

Nå har vi fått kjøre kupé-utgaven. Det er en variant Mercedes presenterer som hakket mer dynamisk og som en kombinasjon av sportskupé og SUV.

Det betyr at BMW får nok en konkurrent. De har siden 2014 hatt to varianter av sin mellomklasse-SUV på markedet: Suksessen X3 og, siden 2014, den kupé-aktige varianten X4.

Særlig i det såkalte premium-markedet er det viktig for produsentene å ha produkter i så mange nisjer som mulig. Slik dekker de en større del av markedet - også potensielle kunder som ønsker noe litt mer spesielt designmessig.

Slik var Mercedes i sin tid ute med en slags krysning av kupé og sedan, med den første Mercedes-Benz CLS.

Blanding av sjangere

BMW fikk revansj i 2007 da de lanserte krysningen av SUV og kupé med den store og tunge X6. i opp Hos BMW heter denne typen bil en SAV, som står for Sports Activity Vehicle. Mercedes for sin del kaller sin det ikke helt velklingende SUC (ja!) - Sports Utility Coupe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer