TEST: Mercedes-Benz S 430 4MATIC

S-klasse ble lansert så tidlig som i 1998 og er dermed blant de eldste Mercedes-modellene på markedet. S-klasse er nå midt i livet og har derfor fått en forsiktig ansiktsløfting.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Mercedes-Benz S 430 4MATIC


Med tanke på at nye BMW 7-serie nå er på plass og at nye Audi A8, Jaguar XJ og Volkswagen Phaeton er like om hjørnet, er vi overrasket over at Mercedes-Benz ikke gjorde større endringer når de først bestemte seg for å modernisere S-klassen. For bortsett fra klare frontlyktglass og fire hvite striper på baklyktene, er det lite som skiller den ansiktsløftede S-klassen fra bilen som ble lansert i 1998.

Har solgt godt

Årsaken til at grepene er så forsiktige, er nok det faktum at S-klassen har gjort det svært godt siden introduksjonen, noe som blant annet reflekteres i den norske salgsstatistikken. Mens det i 2000 kun ble solgt 14 eksemplarer av BMW 7-serie her i landet, fant Mercedes kunder til hele 63 S-klasser. Også i fjor oppnådde S-klasse langt bedre salg enn BMW 7-serie.

Kommende trusler

I år, derimot, er bildet snudd på hodet. BMW har en ny 7-serie i stallen og har hittil i år solgt hele 40 biler. Kun 25 S-klasser har forlatt norske forhandlere. Når nye A8 i løpet av kort tid er på banen, vil konkurransen fra den kanten øke. Og det er liten tvil om at også Volkswagen Phaeton vil ta for seg blant luksusbil-kundene på kontinentet. Spørsmålet er dermed om Mercedes-Benz har vært litt for hovmodige og nå risikerer å tape markedsandeler, ikke bare i Norge, men også på verdensbasis.

Ikke gammeldags

Når det er sagt, vi opplever på ingen måte S-klasse som noen gammeldags bil. Det skal også nevnes at Mercedes-Benz i sammenheng med ansiktsløftingen lanserte flere nye motorer, blant annet en vannvittig V12-motor med to turboladere. S-klasse er nå også tilgjengelig med firehjulsdrift, noe vi testet i kombinasjon med 279 hestekrefter. Les mer om motor og kjøreegenskaper her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer