TEST: Mercedes-Benz Viano 220 CDI

Selv den korteste utgaven av Viano oppleves som en del større enn de vanlige flerbruksbilene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er høyden og bredden som gir volumfordelen kontra biler som Peugeot 807 og Renault Grand Espace. I størrelse er det kun Volkswagen Multivan som kan konkurrere direkte, og med samme grad av komfort. Både Viano og Multivan har sitt opphav blant yrkesbilene, og det som skiller disse bilene er jobben som er gjort for å lage personbiler av dem.

Liten utfordring

For de fleste vil det ikke by på alt for store problemer å venne seg til størrelsen, men det er nok mange garasjer som blir for små med en bil som måler 193 centimeter i høyden uten skistativ. En imponerende liten svingradius og grei oversikt gjør det mulig å tråkle seg gjennom de fleste utfordringer.

Vi har kjørt den korte utgaven, den er ikke særlig mye lengre enn en stor stasjonsvogn, men velger du en av de to lengre varianten vil lengden dukke opp som et problem ved parkering. Det er så mye plass om bord at eneste grunn til å velge de lengre utgavene er hvis du ofte kjører med mange passasjerer i kombinasjon med mye bagasje.

Diesel passer

Denne biltypen trenger styrken i moderne dieselmotorer, behovet for dreiemoment vises godt ved at minste bensinalternativ i norske prislister er en 3,2-liters V6-motor. Testbilen var utstyrt med en 2,1-liters dieselmotor på 150 hestekrefter, rimeligste variant har en 109 hestekrefters variant av samme motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer