TEST: Mercedes GLK 320

Mercedes har tatt steget inn i en ny klasse. De litt mindre SUVene har fått et nytt medlem, men stor motor er like naturlig selv om GLK er en forholdsvis liten bil.

TEST: Mercedes GLK 320
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Stealth egentlig er ment for å gjøre kjøretøyer mindre synlige på radar, medfører også teknologien et særegent utseende. GLK har mange kanter og linjer som kanskje kan minne litt om fly og båter som er laget for å begrense radarrefleksjoner, men det som skiller denne fra de militære kjøretøyene, er at den neppe går klar av radarer som brukes til fartsmåling. Det er nok bare å roe seg ned, selv om det er vanskelig med såpass mye pulver foran torpedoveggen.

V6

Vi har lagt ut sak om GLK 220 fra før. Denne bilen klarer seg svært bra. 320-varianten skal lokke til seg kunder som er på jakt etter mer effekt, og ikke minst som har mer penger tilgjengelig. GLK 320 starter på drøyt 750.000 kroner, og det er omlag 190.000 kroner mer enn GLK 220. Man skal like kraftige motorer for å ta dette spranget prismessig.

Effektmessig er dette i orden. Bilen kommer med en treliters motor som er satt opp til å yte 224 hestekrefter, og dreiemomentet er 540 newtonmeter fra 1.600 til 2.400 omdreininger i minuttet. Dette gir bilen en akselerasjon fra 0 til 100 på 7,5 sekunder mens toppfarten er begrenset til 220 kilometer i timen. Det synes åpenbart Mercedes er nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer