TEST: Mercedes ML - den rimeligste utgaven

Den er særdeles luksuriøs og komfortabel. Samtidig har den fantastisk fremkommelighet. Men er den verdt 872.000 kroner?

TEST: Mercedes ML - den rimeligste utgaven
Publisert
Sist oppdatert

Andre generasjon Mercedes-Benz ML ble introdusert i det norske markedet høsten 2005 og var en av de mest brautende bilene vi til da hadde sett. Sent i fjor høst fikk bilen en midlivsoppdatering som blant annet omfatter nye frontlykter, nye støtfangere og ny baklyktinnmat. Disse endringene har ikke akkurat gjort ML mindre brautende - med sin sølvlakkerte grill er den store bilen fortsatt meget synlig i trafikkbildet.

Seks kraftkilder

ML er tilgjengelig med hele seks motoralternativer, hvorav hele tre V8-motorer: 420 CDI, 500 og 63 AMG. Sistnevnte kan skilte med hele 510 hestekrefter og 0 til 100 på utrolige 5,0 sekunder. Til gjengjeld koster den rundt 2,4 millioner kroner, noe som effektivt forhindrer den fra å bli en bestselger.

Innstegsutgaven

Vi har i dag tatt for oss den rimeligste utgaven, den dieselmotoriserte ML 280 CDI. Men heller ikke denne er spesielt rimelig - på prislappen står det 872.000 kroner. Nå er det ikke Mercedes-Benz og merkets importør som stikker av med alle disse pengene - mer enn 500.000 kroner ender opp i statskassen. Men det endrer ikke faktum - ML 280 CDI koster omtrent dobbelt så mye som en tipp-topp utstyrt folke-SUV av typen Mitsubishi Outlander eller Volkswagen Tiguan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer