TEST: Mikroverstingen BMW X1

BMW med over 200 hestekrefter koster uansett hvordan man snur på det. X1 med grommeste turbomotoren er intet unntak.

TEST: Mikroverstingen BMW X1
Publisert
Sist oppdatert

BMW har nylig fått på plass X1, den minste SUVen til BMW. Den forholdsvis kompakte prislappen på X1 xDrive18d på 399.900 kroner gjorde at mange fikk lyst på en slik. Men, BMW har allerede rukket å legge på prisen som vi fikk oppgitt på lanseringen tidligere i høst. Nå koster den 407.900 kroner. Dette er en fin bil som til tross for plassmangel nesten kan brukes som familiebil.

I tillegg til at X1 kommer med små motorer, har BMW kostet på seg å bruke den firesylindrete og effektive dieselmotoren med to turboladere også i X1. Denne motoren er forholdsvis sjelden i BMWs modellrekke, og finnes kun i 1-serie. Bilene med denne motoren heter 123d, men vi snakker fortsatt om en toliters blokk. Testbilen er den eneste bilen med denne motoren og firehjulsdrift.

I motsetning til rekkesekseren med bensindrift som har parallellmonterte turboer, har dieselversjonene seriekoblete turboer. I X1 xDrive23d er det en liten og en stor turbo. Den lille virker på lavt turtall og den store tar over etterhvert. Et sinnrikt rørsystem med guideventiler for eksosen styrer eksosstrømmen til riktig turbo til en hver tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer