TEST: Mini Cooper Cabrio

Nye Mini tok verden med storm da den ble lansert i 2001. Nå håper BMW at kabrioletutgaven skal gi Mini ny vind i seilene.

Publisert
Sist oppdatert

Få biler har fått så mye oppmerksomhet som den nye utgaven av Mini. Selv i dag, etter tre år på markedet, er den lille bilen hyppig representert i mote- og mediebildet. Den store oppstandelsen rundt Mini har selvsagt sammenheng med avansert markedsføring. Men uansett hvor dyktig BMWs PR-avdeling hadde vært, hadde de aldri lyktes så godt om de ikke hadde et godt produkt å spille på.

Likt av alle

Men det har de. Mini har nemlig på mystisk vis oppnådd noe svært få biler klarer - å bli likt av alle. Mini sjarmerer kvinner og menn, barn, unge og gamle, fattig og rik, briter, tyskere og amerikanere - og ikke minst; motorjournalistene. Sistnevnte gruppe har gjennom sin dyrking av bilen gitt BMW gratis reklame verdt flere hundre millioner kroner.

Riktig tidspunkt

Selv om Mini fortsatt nyter overraskende mye oppmerksomhet, har oppstyret tross alt roet seg. Og hva passer da bedre enn å lansere kabriolet-utgaven? Dermed er sirkuset i gang igjen og den lille bilen får nok en gang boltre seg i kilometervis med avis- og ukebladspalter. Og ikke minst - på internett - hvor vi befinner oss nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer