TEST: Mini Cooper S Works

Mini Cooper S Works er på mange måter en ekstrem bil. Samtidig er den en av de mest oppnåelige sportsbilene på markedet.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Mini Cooper S Works


Mini leveres i utgangspunktet i tre versjoner, alle med 1,6-liters motorer. Den rimeligste inngangsbilletten til Mini-verdenen heter One og koster snaue 200.000 kroner. Motoren yter 90 hestekrefter, noe som holder til 10,9 sekunder i øvelsen 0 til 100.

Neste versjon heter Mini Cooper og koster snaue 220.000 kroner. Cooper klarer 0 til 100 på 9,2 sekunder takket være sine 115 hestekrefter.

Toppmodellen, i hvert fall inntil nylig, heter Cooper S og koster 291.000 kroner. Cooper S-motoren mates av en kompressor, noe som resulterer i respektable 163 hestekrefter. Cooper S klarer 0 til 100 på 7,4 sekunder, noe som for de flestes vedkommende er mer enn nok.

New kid in Town

Men nå er altså en ny toppmodell på markedet - Mini Cooper S Works. Takket være et høyere ladetrykk yter den lille motoren nå hele 200 hestekrefter. Det betyr at motoren har en litereffekt på hele 125 hester, noe som er ekstremt. Den lille bilen, som kun er 365,5 centimeter lang, klarer dermed 0 til 100 på imponerende 6,7 sekunder. Det betyr at Works er raskere enn biler som Mercedes-Benz SLK 320 (6,9), Audi S6 (6,8) og Civic Type R (6,8).

Fenomenet Mini

TEST: Mini Cooper S Works


Du skal få vite mye mer om både motoren og kjøregenskapene i neste kapittel. Men først unner vi oss noen setninger om fenomenet Mini. Det som er så interessant med denne lille bilen, er nemlig at den ser ut til å sjarmere alle. Vår erfaring er at verken kjønn eller alder spiller noen rolle. Jenter synes den er søt og sjarmerende, gutter synes den er tøff og kul. Eldre synes den er morsom, småbarn synes den er gøyal. Vi kan ikke huske å ha vært borti noen annen bil som har en så bred appell som denne lille tassen.

Rimelig

Mini Cooper S Works koster drøye 370.000 kroner, noe som for de fleste er en stiv sum. Men i Norge er dette faktisk ganske rimelig, kreftene og de norske bilavgiftene tatt i betraktning. Bortsett fra Honda Civic Type R er det ingen andre biler i prisklassen under 400.000 som kan skilte med 200 hestekrefter og under sju sekunder på 0 til 100.

At Mini Cooper S Works går bra, er det altså ingen tvil om. Men lever girkasse, hjuloppheng bremser opp til den spreke motoren? Vi forsøker å gi deg svaret her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer