TEST: Minitest: Honda Insight - OPECs mareritt

Etter drøye 150 kilometer kjørte vi inn på bensinstasjonen i Bagn. Trafikken hadde nok vært dårlig denne dagen, for ekspeditøren tittet ærgjerrig på vår bil. Men tankmåleren på vår Honda Insight hybridbil hadde ikke rikket seg.

Publisert

Velkommen skal de være, de lysegrønne. Nei, vi snakker ikke om intelligent liv fra andre planeter eller ansiktsfargen til en del fergepassasjerer som krysser Skagerrak i stiv kuling - vi snakker om kundegruppen til Honda Insight. De lysegrønne, altså. De som bryr seg om miljøet, men som fortsatt ikke helt greier å motstå fristelsen til å ta den lengste veien hjem.

Og skal vi være helt ærlige greide ikke vi å la det være heller.

0,48 liter per mil

For Honda Insight er en sportscoupe, og den trives når svingene kommer tett. Styrefølelsen er god, kjørestillingen det samme og veggrepet likeså. Det er nesten så vi glemmer at vi kjører en hybridbil - hvis fremste oppgave jo tross alt er å skåne miljøet. Og her er vi, på en krokete norsk landevei - med gassen klemt til bunns, turtallet slikkende på turtellerens rødmerking og med munnviker som krøller seg til et stadig større glis.

Som så definitivt ikke ble mindre da vi stoppet etter 100 kilometer med en høyst uøkonomisk kjørestil, for kjørecomputeren viste et forbruk på bare 0,48 liter per mil.

Hybrid, men ikke "nullutslipp"

Hemmeligheten bak det lave forbruket ligger i hybridløsningen som Honda har valgt på Insight. For mellom girkassen og den tresylindrede magermiks motoren, på 1 liter og 68 hester, er det montert en seks centimeter bred elmotor - hvis hovedoppgave er å assistere bensinmotoren. Med full ytelse fra både bensin- og elmotoren har føreren av Insight 76 hestekrefter og et dreiemoment på 113 Nm ved 1.500 omdreininger til disposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer