TEST: Mitsubishi Colt 1.3 Instyle

Colt har omtrent ikke eksistert i salgsstatistikkene de siste årene. Vi har heller ikke brukt mye tid på Colt. Nå er en ny modell på markedet med sterke motorer, gode løsninger innvendig og gode priser.

Publisert
Sist oppdatert

Colt er nok en svært etterlengtet modell hos Mitsubishi. De nåværende småbilene Space Star og gammel Colt har ikke bidratt med de helt store tallene for Mitsubishi.

Problem

Den nye Colten vil selge betydelig bedre enn den gamle, men konkurransen i denne klassen er enorm. Her befinner det seg allerde storselgere som Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Peugeot 206 og Hyundai Getz. Getz er solgt i over 1.000 eksemplarer og Yaris som selger best, er registrert i drøye 2.000 eksemplarer hittil i år. Honda Jazz er et eksempel på en suveren småbil som ikke har oppnådd de helt store salgstallene. Kun 323 har valgt denne fine småbilen hittil i år (alle tall er hentet fra OFV).

Hvordan går det med Colt?

I Norge leveres Jazz bare med en motor og et utstyrsnivå. Det er et problem. Colt kommer med tre bensinmotorer og en dieselmotor og i hele fire utstyrsnivåer. Det vil nok i høyeste grad gjøre at flere finner en modell som passer. Den billigste Colten er ribbet, men ikke motorsvak. Den koster heller ikke mer enn 149.900 kroner. Vi har kjørt en modell med alt utstyr og 1,3-liters motor med 95 hestekrefter. Mer om det finner du på denne lenken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer