Test: Mitsubishi Outlander PHEV

Aldri har staten gitt deg billigere bilhold. Ladbare hybrider får store avgiftsletter og samtidig slipper du å besøke bensinstasjonen så ofte. Vi har testet salgsvinneren.

DRIFT PÅ FIRE:  Mitsubishi Outlander PHEV er utstyrt med to elmotorer, der den ene driver bakhjulene. En egen knapp sørger for permanent 4x4. Foto: JAMIESON POTHECARY
DRIFT PÅ FIRE: Mitsubishi Outlander PHEV er utstyrt med to elmotorer, der den ene driver bakhjulene. En egen knapp sørger for permanent 4x4. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At nordmenn elsker hybridbiler, er det ingen tvil om. Toyota har støvsuget dette markedet alene i flere år. Nå stiller saken seg annerledes. For nå er det bilene med stikkontakt som får de største avgiftsfordelene.

Kundenes respons har derfor ikke latt vente på seg. Den tøffe VW Golf GTE har skyhøye salgstall og alle de store SUV-ene som Volvo XC90 T8, BMW X5 40e og Mercedes-Benz GLE 500e har lang leveringstid.

Men på toppen er det Mitsubishi Outlander PHEV som troner suverent, med 639 solgte eksemplarer etter årets to første måneder. Til sammenligning ligger VW Golf GTE på andreplass med 424 biler.

LES OGSÅ: Vi har testet forbruket på Volvo XC90 T8

Det beste fra el og bensin

I motsetning til en vanlig hybridbil, kan de såkalte plugin-hybridene lades på samme måte som en elbil.

Gevinsten er noen få mils rekkevidde på ren strøm før motoren trår inn og hjelper deg videre. Har du kort vei til jobb, kan du spare tusener av kroner med denne løsningen. Hvor nyttig systemet er, avhenger av rekkevidden på ren strøm.

Men - det finnes ulemper:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer