Test av helt ny BMW 3-serie

TEST: Muligens den aller beste BMW-en

Hvem vet - kanskje dette er den siste 3-serien slik vi har kjent dem? Objektivt er det i hvert fall den beste - selv om noen nostalgiske entusiaster kanskje ikke synes det.

NUMMER SYV ER KLAR: Ja, nå er snart 6. generasjon BMW 3-serie et tilbakelagt kapittel og vi har prøvekjørt etterfølgeren. Ikke overraskende overgår den sine forgjengere på alle områder og vi spør oss: Er ikke dette egentlig den beste av alle BMW-ene? Foto: Knut Moberg
NUMMER SYV ER KLAR: Ja, nå er snart 6. generasjon BMW 3-serie et tilbakelagt kapittel og vi har prøvekjørt etterfølgeren. Ikke overraskende overgår den sine forgjengere på alle områder og vi spør oss: Er ikke dette egentlig den beste av alle BMW-ene? Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått 43 år siden den første 3-serien så dagens lys og raskt erstattet de gjenværende modellene i den såkalte Neue Klasse, som var generasjonen med sportssedaner som kom i 1962 og reddet BMW fra økonomisk undergang. De større modellene i Neue Klasse var fra 1972 i ferd med å bli erstattet av 5-serie og nå kom altså 3-serien for gradvis å erstatte de mindre, og plasserte dermed BMW resolutt i den nye tiden.

Siden har altså 6 modellrekker etterfulgt hverandre og gjort 3-serien til BMWs suverent mest solgte modell -15,5 millioner biler globalt - og kjernen i den bayerske bilprodusentens produktspekter.

Mini-5-serie?

Vi kunne allerede omtale bilen den 2. oktober med de første bildene av bilen, som var tatt under hemmelig testing i Norge. Vi visste derfor delvis hva vi gikk til da vi omsider kunne dra og prøvekjøre den nye modellen.

Allerede ved første øyekast er det klart at det er en BMW-sedan, men er det 5- eller 3-serie? Ved nærmere inspeksjon er det tydelig at det er den mer kompakte av de to, men bilen er slett ingen småtting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer