TEST: Muskelmyggen

Kan Opel Corsa OPC leve opp til forventningene skapt av kombinasjonen av hissig utseende og supersprek motor?

Publisert
Sist oppdatert

Da vi testet siste generasjon Opel Corsa på våren i fjor kommenterte vi blant annet at bilen er moderat motorisert. Det er det etterhvert blitt ordnet opp i, og småbilen fra Opel finnes nå både med en ganske heftig dieselmotor på 1,7 liter og 125 hestekrefter samt en GSi-versjon med 1,6-liter, turbo og 150 hk.

192 hester

Når det gjelder effekt overgår imidlertid dagens testbil det meste av det som finnes i kategorien; her henter OPC-avdelingen til Opel nemlig ut hele 192 hestekrefter av 1,6-literen. Det gjør at vi i småbilkategorien kun ser én direkte konkurrent på ren effekt i øyeblikket: Renault Clio RS med sine 197 hester. Men også Mini Cooper S med sine 175 hester kan nok blande seg inn i laget når det kommer til sportslighet og kjøreopplevelse. Peugeot stiller for sin del med en 207 RC som skilter med 174 hestekrefter. For øvrig vil en ny Mini-versjon snart komme og sette dem alle på plass, nemlig Mini John Cooper Works med sine 211 hestekrefter, som vi nylig omtalte her på DinSide.

Corsa D veletablert

Opel opererer med bokstaver som betegnelse på sine modellgenerasjoner, og Corsa, som dukket opp første gang i 1983, er nå kommet til fjerde generasjon - altså D. Den ble lansert høsten 2006 og er nå veletablert som en av bestselgerne i småbilsegmentet i Europa. Med over 400.000 solgte eksemplarer ble den i 2007 bare slått av Peugeot 207 i sitt segment i Europa, og var faktisk Europas fjerde mest solgte bilmodell totalt. Bilens plattform stammer fra GM/Fiat-samarbeidet som siden er blitt avsluttet, og Corsa deler en god del komponenter med Fiat Grande Punto, en annen suksessrik småbil (nr. 7 i Europa i fjor).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer