Test av Mercedes-Benz GLC 300 e

TEST: Mye bedre elektrisk rekkevidde

GLC har fått den nye Mercedes-looken, men det mest spennende finner man under bagasjeromsgulvet.

FORSIKTIG FORANDRING: GLC har fått den nye Mercedes-looken, men det mest spennende finner man under bagasjeromsgulvet, nemlig et kraftigere batteri som gir lenger elektrisk rekkevidde og dermed lavere pris på bilen. Foto: Rune M. Nesheim
FORSIKTIG FORANDRING: GLC har fått den nye Mercedes-looken, men det mest spennende finner man under bagasjeromsgulvet, nemlig et kraftigere batteri som gir lenger elektrisk rekkevidde og dermed lavere pris på bilen. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GLC var selve storselgeren til Mercedes i Norge, men i 2018 ble pluggen overraskende dratt ut. Tyskerne stoppet produksjonen av hybriden 350 e, modellen som solgte i bøtter og spann her hjemme. I påvente av faceliften har kundene sett en annen vei, eller så har de ventet i spenning. Nå er den tilbake.

Hva er nytt?

Vi begynner med det åpenbare. Fronten er helt ny og mer i tråd med A-klasse og CLS.

Lyktene har også fått et nytt uttrykk og nå er hele bilen full-LED med redesign av baklyktene. Man må fortsatt betale ekstra for «multibeam»-lysene med de 84 individuelt justerbare diodene foran.

Dashbordet er fortsatt det samme som før facelift, men instrumentene er nå digitale og det gamle comand-hjulet og betjeningen på midtkonsollen er med haptisk berøringsflate.

Sammen med ny og bred multimediaskjerm, blir brukergrensesnittet det samme som øvrig program, noe som utløser behovet for det jålete «S-Klasse-rattet».

Med det nye systemet kan du nå betjene bilen enten ved berøring på skjerm, berøringsplate på midtkonsoll eller ratt, stemmegivning, riktig nok på knotete engelsk, eller håndbevegelser. Induktiv ladeplate er også på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.