TEST: Nissan 350Z

Den er vakker, sterk, rask og deilig. Nissans nye Porsche-utfordrer er blant de mest gjennomarbeidede og morsomme sportsbilene vi har kjørt.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes selvsagt både Ferrarier, Lamborghinier, Aston Martiner og andre aristokrater som kan levere like mye kjøreglede som Nissan 350Z. Problemet med disse bilene er prisene - som er svært høye i utgangspunktet. Når man i tillegg legger på norske avgifter, blir det stort sett bare redere, aksjemeglere og Lotto-millionærer som har muligheten til å legge tilstrekkelig store pengebunker på bordet.

Billig - relativt sett

Vi skal overhodet ikke påstå at Nissan 350Z er en billig bil - 800.000 kroner er mye penger. Men alt er som kjent relativt. Og hvis man sammenligner 350Z med modeller fra overnevnte merker, blir 800.000 kroner en relativt beskjeden sum. Også hvis vi sammenligner med Porsche 911 kommer 350Z godt ut. En 911 Carrera koster 1.150.000 kroner, 350.000 kroner mer enn en 350Z.

Nå kan det selvsagt innvendes at Porsche 911 har en kraftigere motor og er en mer eksklusiv bil enn 350Z. Men - hvis vi lar kjøreglede være målestokken, kan 350Z, til vår overraskelse, faktisk måle seg med den tyske kult-bilen.

Strømlinjeformet

Men la oss kikke nærmere på konkurrentene senere og i stedet konsentrere oss helt og fullt om Nissans nye sportsbil. For 350Z er ikke bare en nydelig kjøremaskin, den har også et nydelig utseende. Blant annet er den svært strømlinjeformet, noe som ikke bare er elegant, men som også resulterer i svært lav luftmotstand. Ifølge Nissan er CV-verdien helt nede i 0,29.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer