TEST: Nissan Note 1,6 Tekna - moden smårolling

På tross av beskjedne ytre mål, oppleves ikke Nissan Note som en liten bil. Vi har testet toppmodellen Tekna med 1,6-liters bensinmotor på 110 hestekrefter.

Publisert
Sist oppdatert

Nissan Note er relativt ny på markedet og bygger på samme plattform som Clio og Modus fra konsernsøsteren Renault. Note er imidlertid større med sine 408 centimeter mot Clios 399. Også akselavstanden på 260 centimeter er stor og minner mer om kompaktklassebiler.

Høybygg

Trenden med å bygge i høyden har også nådd Nissan og gjør at Note føles større enn lengden skulle tilsi. Med en høyde på 155 centimeter, 13 mer enn Clio, er den mer som en minifleksibil å regne. Mange direkte konkurrenter har den ikke, klassen er ennå relativt ny - men Opel Meriva og nye Skoda Roomster er noen kandidater. Til felles har de at de er høyreiste og fleksible småbiler med fokus på praktiske løsninger.

God plass

Designen på Nissan Note er særegen, og i utstyrsversjonen Tekna og med mørktonede ruter som vår testbil hadde, ser den ikke så verst ut. De små kulene på frontlyktene til Micra har følgt med over til Note, og også interiøret har klare likheter med lillesøsteren. Plassforholdene er imidlertid langt bedre i Note, fire fullvoksne sitter komfortabelt, også på langtur. Dermed har Note egenskaper som gjør den til langt mer enn en bybil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer