TEST: Nissan Patrol - Hummer i luksusutførelse!

En av de mest ekstreme terrengbilene du kan få kjøpt er Hummer. Rett under Hummer befinner Nissan Patrol seg. Den er i tillegg en av de største personbilene som er å oppdrive.

Publisert

I klassen for store firehjulstrekkere finnes det mange mer eller mindre vellykkede varianter. Den mest vanlige varianten er terrengbilen som egentlig ikke er noe annet enn en litt høy stasjonsvogn med store hjul. Nissan Patrol befinner seg i andre enden av segmentet og kan skiltet med bemerkelsesverdige offroadegenskaper.

Det koster

Dessverre er det slik at vekt er en av parameterne for utregning av bilavgifter. Det kommer kraftig til syne på en bil som denne, hele 695.000 kroner koster det å bli eier av en Patrol. Nøyer du deg med varebilen slipper du unna med 378.000 kroner. Vi vet jo alle hvor mellomlegget på 317.000 kroner havner - i Statskassa.

Du trenger god plass

Patrol er en kjempediger bil. Dette er ikke bilen for deg som bor på Majorstua i Oslo der lukeparkering er et mareritt og det knapt finnes et sted innenfor bomringen hvor det er mulig plassere denne kjempen. Bor du derimot litt utenfor de verste byområdene er Patrol en suveren bil.

Trekker hva som helst

Den momentsterke motoren trekker med seg hva som helst. Vår testbil med automatgir kan trekke tilhengere med brems på opp til 2,5 tonn. Velger du manuell girkasse kan du trekke opp til 3,5 tonn. Det burde holde for de fleste. Vi har kjørt en mindre Nissan, Terrano II 2,7 TD med ett tonn på henger, og det gikk lekende lett. 10568">Les om det på denne lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer