TEST: Nissan Qashqai - vellykket spagat

Stor nok for de fleste, utseende som en folke-SUV og med prislapp med akseptabel motor og utstyr som så vidt bikker 250.000 kroner - denne bilen kan være svært interessant for mange.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er ulemper med å bygge i høyden, mindre sportslige kjøreegenskaper for eksempel, er det utvilsomt bedre utsikt der oppe. En utsikt og oversikt mange har vent seg til å sette pris på, et behov som til nå i praksis kun har vært dekket i folke-SUVer som Toyota Rav4 og Honda CR-V.

Det er imidlertid løsninger på gang, og blant de som er tidlig ute med å bygge det som i praksis er høye biler med utgangspunkt i Golf-klassen, er Nissan med deres Qashqai. Den er luftig nok under til å ikke henge seg fast i brøytekanter, og det er ofte viktigere enn firehjulsdrift for fremkommeligheten.

Enten forhjuls- eller firehjulsdrift

Qashqai kommer med forhjulsdrift med de to minste motoralternativene, og med firehjulsdrift som tilvalg med de to største.

Det er med forhjulsdrift og de små motorene at prisen holder seg langt unna folke-SUVene, Qashqai med firehjulsdrift og stor dieselmotor ligger i praksis 50.000 kroner under folke-SUVene i pris. Med forhjulsdrift og liten dieselmotor er prisforskjellen nær 120.000 kroner.

Nær folke-Suv og kompaktklasse

Og forskjellene mellom Qashqai og for eksempel Toyota Rav4 er ikke altfor store, Toyotaen er kun åtte centimeter lengre og triller på omtrent samme hjuldimensjon som Qashqai. Høydeforskjellen er 11 centimeter, men fra innsiden oppleves ikke forskjellen som så stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer