TEST: Nissan X-trail fortsatt aktuell

God plass, automatgir i kombinasjon med dieselmotor og en brukbar pris gjør at X-trail fortsatt er aktuell mot nyere konkurrenter. Men best er den ikke.

Publisert
Sist oppdatert

X-trail er ingen ny bil. Faktisk testet vi akkurat samme bil for et drøyt år siden. Men de minimale visuelle endringene fra forrige generasjon gjør at den føles en del eldre enn den faktisk er. X-trail kom eksempelvis bare noen måneder før Volkswagen Tiguan som nok på mange måter gjerne oppfattes som en ferskere modell.

Flere fornyet

Etter at både nevnte Tiguan, Ford Kuga og Subaru Forester er fornyet, i tillegg til at lillebror Nissan Qashqai har kommet i en forlenget utgave, syntes vi det var nyttig å ta oss en ny tur i X-trail og på nytt sammenligne den med konkurrentene.

Dersom du er interessert i en uttømmende test hvor vi gjennomgår X-trail i detalj, henviser vi deg til det her.

I denne saken skal vi på en litt kjappere måte oppsummere X-trails sterke og svake sider og legge hovedvekten på konkurrentsammenligningen, som jo er den biten som har forandret seg mest.

Ikke veldig inspirerende

Ute på veien er X-trail relativt trivelig, men i størst grad for passasjerene. Det betyr på ingen måte at føreren lider, men noen veldig inspirerende kjøreopplevelse tilbyr X-trail ikke. I stedet er den ganske tydelig komfortinnrettet. Det betyr et relativt mykt fjæringsoppsett som gagner rullekomforten. Det gir inntrykk av at X-trail er en ganske stor bil. Samtidig er den en anelse mer understyrt enn de mest balanserte konkurrentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer