TEST: Nissans suksess oppgradert

Nissan Qashqai har blitt en svært populær bil i Norge. Vi har testet den oppdaterte utgaven på norske veier.

Nissan Qashqai er for tiden Norges tredje mest solgte bil Foto: Cato Steinsvåg
Nissan Qashqai er for tiden Norges tredje mest solgte bil Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Qashqai var blant de første virkelig kompakte SUVene, eller crossoverere, som noen også kaller dem. Den var og blant de første til å introdusere forhjulsdrift som et alternativ med lavere priser som resultat. Dermed ble den på mange måter en Golf-konkurrent med en røffere fremtoning.

Nå er det over 3 år siden bilen ble lansert, men likevel selger den som aldri før. Per 1. august lå den på en 3.-plass på salgsstatistikken i år. Det har nok en del med å gjøre at den også ble oppgradert i vår.

Mange varianter

Qashqai er tilgjengelig i mange forskjellige varianter med fire motorer jevnt fordel på bensin og diesel, flere forskjellige girkasser og enten forhjulsdrift eller firehjulsdrift. Med firehjulsdrift og de største motorene, blir den en konkurrent til folkeSUVene, mens den med de minste motorene konkurrerer mer med kompaktklassen. Flere forskjellige utstyrsnivåer er det også.

I tillegg finnes det en forlenget +2-utgave med syv seter, men denne har vi ikke kjørt i denne omgang.

Les mer om de forskjellelige utgavene i vår første prøvekjøring her.

Vår testbil

Bilen vi kjørte var en slags mellomting. Den hadde den største dieselmotoren på 2,0 liter og 150 hestekrefter, kombinert med manuelt gir og forhjulsdrift. Den koster fra 333.000 kroner. Skal du har firehjulsdrift, øker prisen til 376.000 kroner, en differanse på 43.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer