TEST: Norges billigste kabriolet

Dagdrømmer du om å bli eier av en splitter ny kabriolet? Med Pluriel har Citroën gjort kabriolet-drømmen oppnåelig for ordinære lønnsmottakere.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange år siden du måtte belage deg på å punge ut med opp i mot 300.000 kroner for å bli eier av en ny kabriolet. Men våren 2001 kom en ny og revolusjonerende billig bil - Peugeot 206 CC. Denne lekre nyskapningen, som til og med hadde elektrisk betjent ståltak, kostet under 250.000 kroner. Dermed ble kabriolet-drømmen en realistisk mulighet for massene.

Ford StreetKa

Det skulle ta to år før 206 CC fikk konkurranse. Men i april i år kom den første konkurrenten - Ford StreetKa. StreetKa ble priset til 241.500 kroner og er dermed en tusenlapp billigere enn 206 CC.

Ford StreetKa er en ren roadster, noe som betyr at bilen kun har to sitteplasser. Sportslig og tøft, men en ulempe for den som satser på å klare seg med én bil. Fireseteren 206 CC har dermed et stort fortrinn - på papiret. I praksis er dessverre CC-baksetene nærmest ubrukelige for voksne.

215.000 kroner

Dermed er tiden moden for å presentere dagens testobjekt - Citroën C3 Pluriel 1.4i. Ikke bare er bilen oppsiktsvekkende billig, med en startpris på 215.000 kroner. Den har i tillegg skikkelige bakseter, som faktisk kan brukes av voksne. Ikke nok med det, Pluriel rommer 266 liter bagasje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer