TEST: Ny folkelig kabriolet fra Audi

A3 Cabriolet gjør det billigere å kjøre takløst fra Audi.

Publisert
Sist oppdatert
Vi kjørte den nye 1,8 liter store bensinturboen med 160 hestekrefter. Den begynner på 375.000 kroner.


Etter at A4 og TT har måttet dra kabriolet-lasset alene i en årrekke, har man nå utvidet utvalget av biler med sammenleggbart tak. A3 Cabriolet er det nyeste skuddet på stammen, og for mange er denne bilen vel så interessant som de to andre nevnt overfor.

Fem år gammel

Audi A3 er ingen ny bil lenger ettersom den ble lansert i 2003, for fem år siden. De som har fulgt med på Dinside Motor den siste tiden har fått med seg at den nå har fått en liten oppdatering, inspirert nettopp av denne kabrioleten.

Fra 325.000

TEST: Ny folkelig kabriolet fra Audi
TEST: Ny folkelig kabriolet fra Audi


A3 blir den rimeligste kabrioleten fra Audi. Med 1,9-liters dieselmotor på 105 hestekrefter koster den fra 325.000 kroner. Vi kjørte den nye 1,8 liter store bensinturboen med 160 hestekrefter. Den begynner på 375.000 kroner. Med litt mer utstyr, nivå Ambition, koster den 390.000 kroner. Det er en slik bil vi har kjørt.

200 hester

Andre motorer som er tilgjengelig til denne bilen er en 2,0-liters common rail dieselmotor. Denne yter 140 hestekrefter og 320 newtonmeter. På toppen troner en like stor bensinturbo med hele 200 hester og 280 newtonmeter.

Tre girkasser

Av girkasser finnes det tre alternativer. Den minste dieselmotoren leveres kun med en femsteget manuell kasse. På de større kan du velge mellom sekstrinns manuell kasse eller en sekstrinns dobbelkløtsjkasse ved navn S-tronic.

Lykter

Designen på A3 Cabriolet er i stil med resten av den oppdaterte A3-familien. Vår bil var utstyrt med xenonlys. Da blir kjørelysene diodebaserte. Baklyktene er unike for kabrioleten og tar i bruk både fiberoptikk og lysdioder.

Profilen på bilen med taket på er litt mer kombikupé enn klassisk kabriolet. Den høye og korte hekken bidrar til det. Med taket nedfelt fungerer linjene bedre.

Det er tid for å se på motor og kjøreegenskaper.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer