TEST: Ny folkelig kabriolet fra Audi

A3 Cabriolet gjør det billigere å kjøre takløst fra Audi.

Publisert
Sist oppdatert

Etter at A4 og TT har måttet dra kabriolet-lasset alene i en årrekke, har man nå utvidet utvalget av biler med sammenleggbart tak. A3 Cabriolet er det nyeste skuddet på stammen, og for mange er denne bilen vel så interessant som de to andre nevnt overfor.

Fem år gammel

Audi A3 er ingen ny bil lenger ettersom den ble lansert i 2003, for fem år siden. De som har fulgt med på Dinside Motor den siste tiden har fått med seg at den nå har fått en liten oppdatering, inspirert nettopp av denne kabrioleten.

Fra 325.000

A3 blir den rimeligste kabrioleten fra Audi. Med 1,9-liters dieselmotor på 105 hestekrefter koster den fra 325.000 kroner. Vi kjørte den nye 1,8 liter store bensinturboen med 160 hestekrefter. Den begynner på 375.000 kroner. Med litt mer utstyr, nivå Ambition, koster den 390.000 kroner. Det er en slik bil vi har kjørt.

200 hester

Andre motorer som er tilgjengelig til denne bilen er en 2,0-liters common rail dieselmotor. Denne yter 140 hestekrefter og 320 newtonmeter. På toppen troner en like stor bensinturbo med hele 200 hester og 280 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer