TEST: Ny og større Smart

Den lille raringen Smart Fortwo er på plass i helt ny utgave. Litt større og litt forfinet, men etter samme oppskrift som forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

Det har gått en god stund siden vi kunne presentere den nye utgaven av Smarts for tiden eneste modell. Derfor var det desto mer spennende å endelig få muligheten til å teste den.

Større

Men du skal ha litt mer enn gjennomsnittelige peiling for umiddelbart å se forskjellen. Den største endringen består faktisk i selve størrelsen. For nye Fortwo måler nå snaut 270 centimeter, nesten 20 mer enn sin forgjenger.

Bakvendt

Men konseptet er det samme. Det vil si at motoren sitter helt bak, oppå bakhjulene som den også driver. Girkassen er fortsatt semiautomatisk, men har nå fem i stedet for seks trinn. Akselavstanden er 187 centimeter.

Med eller uten tak

Fortsatt er det mulig å bestille Fortwo både med fast og avtakbart tak. I sistnevnte tilfelle med du imidlertid leve med at b-stolpene, altså de etter dørene, blir stående oppe.

Fire motorer

Motorutvalget er ganske stort tatt i betraktning at dette tross alt er en svært liten og nisjepreget bybil. Én bensinmotor finnes med tre ulike effektuttak på 61, 71 og 84 hestekrefter. Sistnevnte er utstyrt med turbo og har et dreiemoment på 120 newtonmeter. Det gjør at den klarer 0-100 på 10,9 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer