TEST: Ny sportsautomat på BMW

BMW kommer nå med ny knapp på sin nyeste generasjon girkasse. Den er merket sport.

Publisert
Sist oppdatert

I februar testkjørte vi Lexus IS F i Spania. Dette er bilen japanerne har tatt frem for å konkurrere med BMW M3 og Mercedes C63 AMG. Lexus IS F er utstyrt med en ekstremt god 8-trinns automatkasse som girer fort som lynet. Den er også sportslig og passer svært godt i den motorsterke IS F.

Sjekk hva bilen din er verdt

Sportknapp

Nå kommer også BMW 5-serie med en mer sportslig variant av den nye automatkassa som sitter i en rekke biler i allerede. Både X5 og X6 har sportsknapp på automatkassene, men nå leveres det også i lettere og lavere biler. Vi har testkjørt i en 535d, og ved å trykke på sportsknappen blir det virkelig fart i sjaltingen. Men ved å trykke på sportsknappen forandrer ikke bare kassa seg, karakteristikken på andre funksjoner blir også mer sportslige.

Flere av 5-seriebilene vi har kjørt har også vært utstyrt med noe som heter Active Steering og Dynamic Drive. På testbilen, 535d, koster dette henholdsvis 13.300 kroner og 26.100 kroner som ekstrautstyr. Active Steering er variabelt styreutslag som varierer med farten, og Dynamic Drive er hydrauliske krengningsstabilisatorer. Sportknappen forandrer også karakteristikken på disse to funksjonene i sportslig retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer