TEST: Nye Audi A4 Avant - en vinner

"Et røverkjøp", skrev vi etter å ha testet sedanutgaven av nye A4 med 1.8 TFSI-motor. Stasjonsvognutgaven er et minst like godt kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Nå skal det understrekes at vi denne gangen hadde en dieselmotor under panseret, nærmere bestemt Volkswagen-konsernets nye common rail-diesel med 2,0 liter slagvolum. Vi har mye pent å si om denne motoren, noe vi snart skal komme tilbake til. Men like overlegen som bensinmotoren med betegnelsen 1.8 TFSI er den ikke.

Hovedpoenget med denne testen var imidlertid å bli kjent med stasjonsvognutgaven av nye A4. Er den såkalte Avant-utgaven like vellykket som sedanen?

Mer praktisk

Vårt svar på dette spørsmålet er et ubetinget ja. Blant annet antar vi at mange er enige med oss i at Avant-utgaven er enda litt lekrere enn sedanen. I tillegg har den bedre takhøyde i bakseteavdelingen, bedre høyde i lasterommet og er generelt mer praktisk i daglig bruk. Av disse årsaker vil stasjonsvognen erfaringsmessig være mer lettsolgt enn sedanutgaven den dagen tiden har kommet for å bytte den ut.

Bytte bil? Sjekk hva bilen din er verdt

Lite som skiller

Selv om de to karosserivariantene i utgangspunktet fremstår som ulike biler, er det faktisk svært få designmessige elementer som skiller dem. Frontene er identiske og hvis du iakttar bilene fra siden vil du oppdage at taklinjen er den eneste forskjellen før vi kommer til C-stolpene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer