TEST: Nye Audi Q3

Q3 er på plass og gir flere mulighet til å kjøpe en Audi-SUV.

Q3 er Audis minste og rimeligste SUV Foto: Cato Steinsvåg
Q3 er Audis minste og rimeligste SUV Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Q3 er sistemann ut med en Q på bakluka, som er betegnelsen Audi bruker på SUVene sine. Som navnet antyder er dette den foreløpig minste SUVen til den tyske produsenten, og den går direkte inn i det kompakte SUV-segmentet med en lengde på 439 centimeter.

Utvendig er det lett å blande den med storebror Q5, men ser man nøyere etter, blir det tydelig at dette er en mer kompakt bil. Familielikhetene er likevel betydelige.

Testbilen

Vi har testet topputgaven på dieselsiden, nemlig 2.0 TDI med 177 hester, dobbelkløtsjkassen S-tronic og firehjulsdrift. Denne koster fra 484.000 kroner. Men det finnes også en billigere dieselutgave med 140 hester. Sjekk vårt første møte med Q3 for mer info om de andre motorversjonene.

Kraftig motor

Dieselmotoren kjenner vi fra før, blant annet fra nye A6. Dette er blant de aller beste firesylindrede dieselmotorene på markedet i dag, og den passer svært godt til Q3. Med 177 hestekrefter og 380 newtonmeter, har den et solid kraftoverskudd, og de som vil spare litt penger vil nok klare seg lenge med den litt svakere 140-hesteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer